Πήγαινε στα προϊόντα

Γιατί από ελαιόλαδο και όχι από ζωικό λίπος;

 

 

Μιλώντας για "καλό σαπούνι", εννοούμε κατ΄ αρχήν σαπούνι ελαιολάδου -  όχι από άλλο λίπος- και κατά δεύτερον σαπούνι από ελαιόλαδο που δεν έχει υποστεί αλλαγή της μοριακής δομής του από βιομηχανικές και χημικές επεξεργασίες, υπεύθυνες για την καταστροφή των ευεργετικών χαρακτηριστικών του.

Το σαπούνι "Της Ελιάς" πληρεί και τους δυο όρους:  είναι σαπούνι ελαιολάδου και το ελαιόλαδό του δεν έχει  υποστεί οποιαδήποτε βιομηχανική ή χημική επεξεργασία.

Η σαπωνοποίησή του επιτυγχάνεται με απλή μίξη των πρώτων υλών του που αντιδρούν μεταξύ τους.

Στην Αναφορά Εξέτασης του Γενικού Χημείου του Κράτους σημειώνεται ότι είναι ένα σαπούνι αγνό, εξαιρετικής ποιότητας με μηδέν καυστικό αλκάλι.

 

 


 

...μάθε περισσότερα για τις φυσικές ιδιότητες του ελαιολάδου ....

 

Το ελαιόλαδο είναι  το μόνο φυτικό έλαιο στην φύση που περιέχει τα πλέον υγιεινά λιπαρά και μάλιστα σε μεγάλη αναλογία.

Περιέχει έως και 83%  μονοακόρεστα λιπαρά, κυρίως ελαϊκό οξύ, πολυφαινόλες και ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό, την υδροξυτυροσόλη.

Οι μεσογειακοί λαοί, λάτρες  του ελαιολάδου, είχαν στον παρελθόν καλή υγεία.

Η ιατρική  χρησιμοποίησε το ελαιόλαδο επί χρόνια  σαν αντιμικροβιακό, αντιυπερτασικό, αγγειοδιασταλτικό, αντιρρευματικό, διουρητικό, αντιπυρετικό και υπογλυκαιμικό.

Ερευνες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι τα προϊόντα καθαρισμού και ομορφιάς με βάση το ελαιόλαδο, συντελούν στην μείωση των συγχρόνων ασθενειών του δυτικού κόσμου, όπως η ξηροδερμία, η τριχόπτωση και οι αλλεργίες.

Η φύση μας παρέχει δωρεάν θρέψη και ενυδάτωση. Το ελαιόλαδο ως συστατικό περιποίησης του δέρματος, επιτυγχάνει χάρη στην σύνθεσή του, φυσική θρέψη και ενυδάτωση των ιστών. 

Το δέρμα μας είναι το σύνορο μεταξύ του περιβάλλοντος και των ιστών μας. Περικλείει τα ζωτικά μας όργανα. Οι αλλεργίες, η ξηροδερμία, τα εκζέματα οφείλονται και σε εξωγενείς παράγοντες και ένας από αυτούς είναι τα βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

 

 

πήγαινε στο πάνω μέρος της σελίδας